Kleine Uil wordt wijs

Bijbelverhalen vertellen op een vrolijke manier

Veertigdagen met Kleine Uil

13 februari 2024 | Nieuws

We hebben een Aswoensdagfilmpje gemaakt!
Je kunt het altijd gebruiken wanneer je het wilt hebben over inkeer en soberheid, met een klassiek woord: vasten. De discipline is oud, invullingen zijn er in alle soorten en maten, religieus en seculier! Denk maar aan een alcoholvrije of suikervrije tijd, een no-spend month, allerlei dieetmethodes, vastenacties en sponsoracties. Kenmerkend is de tijdelijkheid ervan, de pittige uitdaging en de persoonlijke inzet al dan niet publiek gedeeld.

Het christelijke vasten heeft een eigen focus: je wilt jezelf uitdagen en verbeteren omwille van de Ander, met een kleine of grote letter, niet om een goed figuur te slaan. In het filmpje hoor je wat Jezus zegt over de vastenpraktijk. Hij geeft een minicursus over de drieslag geven-bidden-vasten. ‘Doe het verborgen’ zegt Jezus, ‘Je hemelse Vader  ziet het.’

TIP: kijk in de Playlist Veertigdagen en Pasen naar de invulling van alle zondagen in de veertigdagentijd. Zes vrolijke filmpjes passen bij de zondagse lezingen en belichten dus ook de minder vrolijke ontwikkelingen in Jezus’ leven. Wij vinden dat je je kind daar iets over mag vertellen, om Pasen te begrijpen.