Kleine Uil wordt wijs

Bijbelverhalen vertellen op een vrolijke manier

Feestdagen vieren

8 april 2024 | Nieuws

Niet alle feestdagen zijn even bekend. Natuurlijk vier je Kerstmis en Pasen. De geboorte en de verrijzenis van Jezus. Daarmee heb je de twee belangrijkste feesten van de Kerk gehad. Maar vier je ook de andere feesten van het geloof met je kinderen? Heb je bijvoorbeeld Palmpasen gevierd? (Kijk in de veertigdagentijd playlist voor de aflevering over Palmpasen)

En goed nieuws want er komen nog meer leuke feestdagen aan: Hemelvaart en Pinksteren bijvoorbeeld. Wanneer je de filmpjes van Kleine Uil wordt wijs bekijkt, weet je meteen ook zelf weer waarom we deze dagen vrij zijn. En wist je zelf al dat het om de hemelvaart van Jezus ging, en om de neerdaling van de heilige Geest met Pinksteren, zelfs dan is het mooi om de filmpjes met je kinderen te bekijken. Ze vertellen het verhaal, leggen het een beetje uit, en plaatsen het in de leefwereld van je kinderen.
Zo heb je samen ruim 7 minuten plezier én heb je je kinderen meteen laten zien waarom deze dagen belangrijk zijn!

Veel plezier met de filmpjes! Je vindt ze bij Alle filmpjes, uitgelicht op de homepage op het moment dat we ze vieren, en je kunt ze altijd terugvinden in de playlist Feestdagen.